Waar kan ik mijn kleding brengen?

 

De kledingbank is gevestigd op

 

Lichtenhorststraat 13
6942 GS Didam
 
(achter Roosendaal Interieurbouw,
rechts van de Hubo)
 
___________________________________________________________________________
 

 LET OP: 

ONZE OPENINGSTIJDEN ZIJN GEWIJZIGD: 

WIJ ZIJN GEOPEND VOOR INNAME VAN KLEDING OP

ELKE 1E ZATERDAG VAN DE MAAND TUSSEN 10 EN 12 UUR!

 

Onze cliënten hebben momenteel vooral grote behoefte aan (schone en hele)

eigentijdse heren- en kinderkleding.

 

Ook schoenen zijn zeer welkom!

 

_______________________________________________________________________________

 

 

Welke kleding:


Er is vooral behoefte aan kleding voor jonge gezinnen: tieners, kinderen en jong volwassenen. Zowel bovenkleding als onderkleding is welkom in alle maten. Daarnaast kunnen ook schoenen, riemen, sjaals, mutsen, handdoeken, beddengoed, sportkleding en sieraden ingeleverd worden. 

Wij krijgen in het najaar veel zomerkleding aangeleverd en in het voorjaar veel winterkleding. Zowel in onze opslag als in onze winkel hebben wij maar beperkt de ruimte.  Heeft u kleding voor ons die pas het volgende seizoen gedragen kan worden? Wilt u het dan bewaren en later brengen? wij zijn u heel dankbaar daarvoor.

 

Voorheen werd onze overtollige kleding opgehaald door Reshare van het Leger des Heils. Onlangs werden wij genoodzaakt over te stappen naar een andere afnemer. Ook hier krijgt uw kleding weer een goede tweede bestemming. De regels zijn daarbij helaas wel veranderd. Wij mogen het volgende NIET meer aanleveren:

  • gebruikte dekbedden, wollen dekens, kussens
  • tafelkleden, vloerkleden, vitrage en gordijnen
  • kleding met een naamsticker (bijv. uit een verzorgingshuis)

Mocht u goede kleding met naamstickers hebben en toch een goed doel willen steunen: de Moeder Teresa-stichting in Ulft is u er dankbaar voor.

 

De aan te leveren kleding dient schoon en heel en het liefst ook eigentijds te zijn. Kijkt u thuis goed alle kleding na en maakt u ook de zakken leeg? Kleding, en wat er in achter blijft, wordt automatisch eigendom van de kledingbank en losse kledingstukken zijn al snel niet meer te achterhalen (want reeds gesorteerd en uitgegeven).

Kleding die wij niet kunnen gebruiken gaat naar andere goede doelen.

 

Speelgoed nemen wij niet in. Er zijn speelgoedbanken in Wageningen en Arnhem.

U kunt ook terecht bij Nandri, Reisenakker 12 in Zevenaar (achter ziekenhuis). Daar wordt het verkocht voor een goed doel in Sri Lanka.

 

 

3 september 2014

 

Vanmorgen tijdens de inname werden we blij verrast door een echtpaar uit Didam. Deze mensen vertelden ons over het verjaardagsfeest dat ze hadden gegeven en doe de aanhanger die ze bij zich hadden zo vol kwam. Hieronder kunt u lezen hoe ze hun familie en vrienden uitnodigden.... en ons blij maakten!

Lees meer...

 

Hartverwarmend!!!

 

Hoe leuk is het om eens te laten weten dat we vaak verrast worden door meelevende mensen, die regelmatig in onze “winkel” komen om kleding te brengen. Zij waarderen hoe hard er door iedereen wordt gewerkt en wat er allemaal bij ons werk komt kijken.

 

Zo brengen mensen als verrassing bijvoorbeeld, samen met hun eigen kleding, speciaal nieuw gekocht kinderondergoed of sokjes mee. Een ander komt met een pak koffie of iets lekkers voor bij de koffie voor de vrijwilligers. Een mevrouw breit de leukste knuffels, die wij weer mee kunnen geven aan kinderen, die bij ons hebben “gewinkeld”. Een andere dame breit met veel plezier mutsen.

Weer iemand anders legt regelmatig wat geld opzij om daar eens in de zo veel tijd nieuwe setjes kinderondergoed van te kunnen kopen voor onze kleine klantjes.

Daar wordt een mens toch helemaal warm van?!

 

Al deze lieve acties worden als bijzonder ervaren en zo ontzettend door al onze vrijwilligers gewaardeerd, dat we het gewoon leuk vinden om dit eens met iedereen te delen!

 

 

Locatie:

Lichtenhorststraat 13

6942 GS  Didam

 

(Dit is rechts van de Hubo, achter Roosendaal Interieurbouw)

Vragen? Neemt u dan contact met ons op:

06-2692 0718 

 

Openingstijden voor inname:

Iedere 1e zaterdag van de maand

van 10.00 uur – 12.00 u.

(kleding schoon, heel en liefst eigentijds!)

Openingstijden uitgifte:

Alleen op afspraak.

Postadres (GEEN BEZOEKADRES!!!): 

Stichting Kledingbank Montferland

Van Rouwenoortweg 13

6942 PH Didam

E-mail

kledingbankmontferland@gmail.com

Steunen of sponsoren?

Bankrekening:

NL23 RABO 0313 3060 52

t.n.v. Kledingbank Montferland

KvK-nummer: 

55 51 15 92

ANBI:

De Kledingbank is aangemerkt als een goed doel; giften zijn aftrekbaar voor de belastingen.