Kleding halen

Wie komt in aanmerking voor kleding?

Onze kledingbank is voor inwoners van de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Duiven, Montferland, Oude IJsselstreek, Rheden en Zevenaar. Aanvragen kunnen alleen via een hulpverlener plaatsvinden.

U dient altijd het formulier persoonsgegevens in te vullen. Deze is te openen in Word of PDF .
( Een PDF opent standaard in een nieuw tabblad. Een Worddocument niet. Ziet u geen formulier openen? Controleer dan de map met downloads op uw apparaat ).

Als u cliënt bent van de voedselbank dan is het invullen van bovenstaand formulier voldoende. Wel moet aangetoond worden dat men momenteel voedselpakketten via de voedselbank krijgt.

Voor andere cliënten die zelf onvoldoende middelen hebben om kleding te kopen dient naast het bovenstaande formulier ook nog het financiële aanvraagformulier ingevuld te worden. Deze is te openen in Excel of PDF .
( Een PDF opent standaard in een nieuw tabblad. Een Exceldocument niet. Ziet u geen formulier openen? Controleer dan de map met downloads op uw apparaat ).

Stuur of mail de formulieren naar de kledingbank. Na goedkeuring wordt via de hulpverlener of rechtstreeks met de cliënt een afspraak gemaakt om te komen winkelen bij de kledingbank aan de Lichtenhorststraat 13 in Didam. Het maken van een afspraak gebeurt telefonisch.

Regels bij bezoek aan de kledingbank

Wanneer u een afspraak heeft om kleding te komen uitzoeken:
  • Moet u zich kunnen legitimeren
  • Wees op tijd aanwezig zodat u voldoende tijd heeft om kleding uit te zoeken. Na u volgt vaak meteen weer een andere afspraak.
  • Bent u onverhoopt verhinderd? Bel dan minimaal 24 uur van te voren af, anders wachten onze vrijwilligers tevergeefs op u en verdoen onnodig hun tijd. Alleen bij tijdig afbellen kan op korte termijn een nieuwe afspraak gemaakt worden.
  • Komt u uw afspraak zonder afzeggen niet na, dan wordt uw aanvraag onder aan de lijst geplaatst. Komt u uw afspraak voor een tweede keer zonder afzeggen niet na, dan gaan wij ervan uit dat u onze hulp blijkbaar niet nodig heeft en verwijderen wij u uit ons systeem.
  • Kleding wordt alleen uitgegeven aan de cliënten voor wie de aanvraag gedaan is en waarvan de gegevens vermeld staan op onze formulieren.
  • Indien voorradig mogen volwassenen en tieners drie sets kleding uitzoeken en kinderen vier setjes.
  • ALLE AANGEMELDE PERSONEN DIENEN MEE TE KOMEN. Mocht dat om een uitzonderlijke reden echt niet mogelijk zijn, dan dient u kledingstukken (broek, shirt en schoenen) in de goede maat bij u te hebben, zodat passende kleding meegegeven kan worden. Doet u dit niet, dan moet voor de afwezige persoon een nieuwe afspraak gemaakt worden.
  • Voor zwangere vrouwen kan een babypakket aangevraagd worden. Daarnaast kunnen zij na de bevalling op aanvraag een keer extra komen om weer passende kleding uit te zoeken.
  • Brengt u uw eigen tassen mee.
  • Vijf maanden na uw bezoek kunt u onze kledingbank weer bezoeken door via uw hulpverlener opnieuw een aanvraag in te dienen.